KONTAKTA OSS >

Om XACT

Våra börshandlade fonder som ingår i varumärket XACT förvaltas av Handelsbanken Fonder AB och är idag den största utgivaren av ETF:er i Norden. Vi utvecklar börshandlade fonder med olika risknivåer och inriktningar – och alltid till låg kostnad. Vårt fokus ligger på de nordiska börserna och genom oss får du lösningar för såväl uppåt som nedåtgående aktiemarknad, stora och små bolag, smart-beta samt räntor. Och eftersom våra ETF:er handlas över börsen kan du snabbt förändra din portfölj vid behov. Det tycker vi är smart.

Hållbarhet är en central fråga för oss. Vi erbjuder därför flera börshandlade fonder med utökade hållbarhetskrav och i alla våra aktiefonder tar vi vårt ansvar som ägare och röstar på bolagsstämmor samt vid behov för dialog med bolag i hållbarhetsfrågor.

Vår historia

XACT OMXS30 var den första ETF:en i Norden och noterades på Nasdaq Stockholm redan år 2000. År 2005 blev vi dessutom först i världen med att ge ut börshandlade fonder med hävstång, då XACT Bull och XACT Bear lanserades. Vårt mål är att ständigt utvecklas med nya och relevanta fonder – alltid med transparenta index och strategier som är lätta att förstå.

Vill du veta mer?